3-1-8 ارتباط با SQL از طریق Visual Studio
یکی از ابزارهای مهم در صنعت برنامهنویسی و پایگاهداده، نرمافزار عالی Visual Studio است که ما را در ارائهی راحتتر و بهتر کار یاری میکند؛ برای اینکه از آخرین نسخهی این نرمافزار استفاده کنید، میتوانید از لینک زیر آن را دانلود کنید:
https://dl2.soft98.ir/programing/Microsoft.Visual.Studio.2019.16.9.1.html
بعد از دانلود، آن را بر روی سیستم خود نصب کنید؛ توجه داشته باشید برای نصب کامل این نرمافزار حداقل نیاز به 50 گیگابیت فضای هارد دارید که واقعاً فضای زیادی را اشغال میکند.
بعد از اجرای نرمافزار، اولین کاری که انجام میدهیم این است که از طریق Visual Studio به SQL Server متصل شویم و Query خود را اجرا کنیم؛ برای این کار بهمانند شکل 134-3 وارد منوی Tools شوید و از قسمت SQL Server، گزینهی New Query را انتخاب کنید.
شکل 134-3 بررسی Visual Studio
در شکل 135-3 باید در قسمت Server name نام سرور SQL را وارد کنید و بعد از آن، مشخص کنید که نوع احراز هویت به چه صورت باشد، اگر با همان کاربری که در حال کار با visual studio هستید، میخواهید با SQL ارتباط برقرار کنید، میتوانید Windows Authentication را انتخاب کنید و یا اگر میخواهید با کاربران موجود در SQL وارد آن شوید باید SQL Authentication را انتخاب کنید؛ در قسمت آخر نیز باید نام دیتابیس خود را انتخاب کنید و بر روی Connect کلیک کنید.
شکل 135-3 بررسی Visual Studio
همان طور که در شکل 137-3 مشاهده میکنید با استفاده از دستور SELECT توانستیم جدول Customers را در خروجی چاپ کنیم؛ این بدان معنا است که از طریق Visual Studio توانستیم با SQL Server ارتباط برقرار کنیم.
شکل 137-3 بررسی Visual Studio
3-1-8-1 ایجاد دیتابیس از طریق دستورات در Visual Studio
برای اینکه کار خود را گسترش دهیم، میخواهیم از طریق خط فرمان، یک دیتابیس ایجاد و در آن جدول دلخواه خود را ایجاد کنیم؛ برای این کار باید در query مورد نظر در Visual Studio دستورات زیر را وارد کنیم:
CREATE DATABASE B22
GO
USE B22
CREATE TABLE B22T (
IDNumber int identity primary key,
FirstName varchar(50),
LastName varchar(50),
City varchar(10),
Country varchar(10),
Address varchar(50)
);
INSERT INTO B22T(FirstName, LastName, City, Country, Address) VALUES
('ahmad', 'Mohamad', 'babol', 'IR', 'Kordmahaleh'),
('Azadeh', 'Mohebi', 'Shiraz', 'IR', 'Shiraz1'),
('Negar', 'Sistani', 'Karaj', 'IR', 'MohamadShahr'),
('alireza', 'nafeei', 'khozestan', 'IR', 'khozestan'),
('Elham', 'bozorgi', 'ardebil', 'IR', 'Azarbaijan')
در دستورات بالا، در خط اول با دستور CREATE DATABASE، یک دیتابیس یا نام B22 ایجاد کردیم و در ادامه، حتماً دستور GO را قرار دهید تا بعد از ایجاد دیتابیس B22، یک refresh صورت بگیرد؛ در ادامه و در خط سوم باید مشخص کنیم که از چه دیتابیسی میخواهیم استفاده کنیم تا جدول را داخل آن ایجاد کنیم که این کار را با دستور USE B22 انجام میدهیم.
در خط چهارم با استفاده از دستور CREATE TABLE، یک جدول با نام B22T در دیتابیس B22 ایجاد میکنیم و اطلاعات آن را نیز در ادامه مشخص میکنیم؛ توجه داشته باشید که IDNumber از نوعPrimery Key است و نباید خالی باشد.
بعد از ایجاد جدول B22T باید با دستور INSERT INTO، اطلاعات مورد نظر را وارد ستونهای جدول کنیم؛ به این نکتهی مهم توجه کنید که IDNumber در دستور INSERT INTO وجود ندارد؛ این موضوع به این دلیل است که در خط پنجم از دستور identity استفاده کردیم و باعث میشود که بهصورت اتوماتیک در هر سطر، یک شماره به آن سطر اختصاص دهد و اگر بخواهید از IDNumber در داخل جدول استفاده کنید و شمارهی دلخواه خود را وارد کنید باید کد بالا را بهصورت زیر تغییر دهید:
CREATE DATABASE B22
GO
USE B22
CREATE TABLE B22T (
IDNumber int primary key,
FirstName varchar(50),
LastName varchar(50),
City varchar(10),
Country varchar(10),
Address varchar(50)
);
INSERT INTO B22T(IDNumber,FirstName, LastName, City, Country, Address) VALUES
('884320101','ahmad', 'Mohamad', 'babol', 'IR', 'Kordmahaleh'),
('84891007','Azadeh', 'Mohebi', 'Shiraz', 'IR', 'Shiraz1'),
('821620324','Negar', 'Sistani', 'Karaj', 'IR', 'MohamadShahr'),
('892612101','alireza', 'nafeei', 'khozestan', 'IR', 'khozestan'),
('856520103','Elham', 'bozorgi', 'ardebil', 'IR', 'Azarbaijan')
در کد بالا و در خط پنجم، دستور identity حذف شده است و حتماً باید در ورودی به IDNumber یک مقدار بدهید تا با خطا مواجه نشوید،؛دلیل آن نیز این است که این گزینه از نوع Primary Key است و نباید خالی باشد؛ به این دلیل در خط دوازده و در داخل پرانتز، IDNumber تعریف و مقدار آن نیز داده شده است.
همان طور که در شکل 138-3 مشاهده میکنید، دستورات به درستی اجرا شده و خروجی جدول، B22T را چاپ کرده است؛ توجه داشته باشید که این خروجی مربوط به کد دومی است که داخل آن از IDNumber استفاده شده است.
شکل 138-3 خروجی جدول B22T
3-1-8-2 ایجاد دیتابیس از طریق ابزار Visual Studio
در قسمت قبلی توانستیم با استفاده از Query، یک دیتابیس جدید ایجاد و جدول آن را به همراه مقادیر آن ایجاد کنیم؛ در این قسمت نیز میخواهیم از طریق ابزارهای موجود در Visual Studio این کار را انجام دهیم.
برای شروع بهمانند شکل 139-3 وارد Server Explorer شوید و بر روی Data Connections کلیک راست کنید و بر روی Add Connection کلیک کنید.
شکل 139-3 ایجاد دیتابیس
بعد از باز شدن پنجره در شکل 140-3، نام سرور SQL را وارد و بر روی Connect کلیک کنید.
شکل 140-3 ایجاد دیتابیس
همان طور که در شکل 141-3 مشاهده میکنید به SQL مورد نظر متصل شدیم و برای اینکه بتوانیم جدول مورد نظر خود را ایجاد کنیم، میتوانیم بر روی Tables کلیک راست کنیم و گزینهی Add New Table را انتخاب کنیم.
شکل 141-3 ایجاد جدول
همان طور که در شکل 142-3 مشاهده میکنید به راحتی میتوانید اطلاعات مورد نظر جدول خود را وارد کنید و همزمان که این کار را انجام میدهید در زیر شکل 142-3، Query آن نیز نوشته میشود؛ برای تایید اطلاعات باید بر روی Update کلیک کنید.
شکل 142-3 ایجاد جدول
بعد از کلیک بر روی Update، شکل 143-3 ظاهر میشود که باید بر روی Update Database کلیک کنید تا اطلاعات به سرور SQL ارسال شود و در آخر پیغام تأیید را برای شما ارسال میکند.
شکل 143-3 ایجاد دیتابیس
همان طور که در شکل 144-3 مشاهده میکنید، جدول مورد نظر ایجاد شده است و برای اینکه اطلاعات خود را وارد کنید باید بر روی جدول کلیک راست کنید و گزینهی Show Table Data را انتخاب کنید.
شکل 144-3 ایجاد جدول و نمایش
همانطور که در شکل 145-3 مشاهده میکنید، اطلاعات را میتوانید وارد ستونهای جدول کنید.